Anlegg og Graveservice satser med Leica Maskinstyring

Storinvestering for
Anlegg og Graveservice

Det ble noe utenom det vanlige når Stig i Anlegg og Graveservice skulle ha seg ny maskin. En godt utstyrt Kobelco SK75 8 Tonner med Oilquick hurtigfeste og rototilt, stålbelte med gummipads. Dette er første maskinen til Anlegg og Graveservice med maskinstyring. Et brukt system av typen ICP40 med ICG82 gps, montert med nye kabler og sensorer.

B
L
A
C
K

B
E
A
U
T
Y

B
L
A
C
K

B
E
A
U
T
Y

Oljearbeider med stor interesse for maskiner


Stig jobber til vanlig i Oljebransjen. Men på friturene sitter han bak spakene på en gravemaskin. I 2008 starter han Anlegg og Graveservice AS. Hvor han har siden den til hatt både 1 tonner, 4 tonner og 6 tonner. Og nå en 8 tonner. Totalt 5 maskiner.
“Det blir berre større og større” sier han.

Tidlig i Januar innså Stig han måtte ha en større og bedre utstyrt maskin. Det ble vanskelig å ta på seg større jobber med en 6 tonner.  

Anlegg og Graveservice jobber for det meste med hager, garasje tomter, påbygg av hus, dreneringer og alt mulig som trenger en gravemaskin eller tipp bil.

Det er mange som meiner eg er galen.. Men en 6 tonner ble for lite. Så det måtte bare bli en ny og godt utstyrt 8 tonner.
Ved å klikke “Godta”, bekrefter du lagring av cookies på din enhet, for å forbedre nettside opplevelse og innsamling av data til analyse og forbedring av nettsted.
Se vår Sikkerhet og Personvern for mer informasjon.

Stig har tidligere brukt Leica 3D MC1 system på en Hitachi 8 Tonner når han har vært utleid hos ACO Anlegg. Noe han likte godt, og følte seg komfortabel med.

"Det var noe med enkelheten og det å slippe å gå inn og ut av maskinen for å bruke laser som gjorde at jeg kjøpte Leica maskinstyring"

Han stiller seg også mer tilgjengelig til utleie av både mann og maskin til større aktører når han har maskinstyring ferdig montert på maskinen.

For mindre aktører kan det være vanskelig å se lønnsomheten med et kostbart maskinstyring system. Men mulighetene for å effektivisere samtidig kvalitetssikre arbeidet sitt gir større verdi enn kostnadene.

1

På mindre prosjekter hvor tegninger og planer ikke blir brukt, kan en enkelt lage modeller direkte i skjermen. Istedenfor å grave i blinde og kontrollere med laser underveis har du referansedata og nøyaktighet ned til 2cm og kan både dokumentere og logge underveis.

2

Du kan enkelt sette ut fast høyde ved å bruke referanse ved planering. Og her er det også mulighet for å legge en flate med fall i både x og y retning.

Montert på vårt verksted

Systemet ble montert av våre dyktige serviceteknikere Perry og Anders. 

Her monterte de brukt-systemet med nye kabler og sensorer. Innmåling og kalibreringer blir gjort ved bruk av en Leica iCON iCR80 totalstasjon.

Vi monterer som oftes ute i felten men ved denne anledningen hadde vi også transport av maskin så da ble montering utført hos oss.

Brukeropplæring

Brukeropplæring er en viktig del av monteringen.

Basic gjennomgang av funksjoner & software
Synkronisering til ConX og valg av kordinatsystem
Valg av linje og flater i modeller
Oppretting og kalibrering av skuffer

Vi gir en enkel brukeropplæring ved montering. Vi tilbyr også mer avanserte kurs for viderekomne.

Se filmen av montering og brukeropplæringen
Vi ønsker å høre fra deg!
Sentralbord: 922 50 622
post@machine-control.no